Els municipis del Vallès Oriental es reuneixen per parlar de planificació i gestió estratègica

La trobada, organitzada pel Consell Comarcal, va tenir lloc a La Marineta, on tècnics i regidors de la comarca van reflexionar i debatre sobre planificació i visió estratègica

Amb l'objectiu de compartir experiències entorn la planificació i la gestió estratègica en els municipis, diferents tècnics i regidors de la comarca es van reunir ahir al matí a La Marineta. "Estem veient que molts municipis de la comarca del Vallès Oriental estan fent plans estratègics, i hem vist oportú fer un intercanvi i compartir experiències per orientar cap a on volem portar la comarca", explicava el conseller de Política Territorial, Estudis i Desenvolupament del Consell, Josep Seguer. En aquest sentit, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va afirmar que "hi ha propostes que hem de fer de manera coordinada, en xarxa municipal, que puguin significar una potenciació de tot el teixit, fonamentalment econòmic i social, del Vallès Oriental". Així mateix, Monràs va mostrar als presents l'exemple del pla estratègic Mollet 2025, que la ciutat està desenvolupant en aquests moments, com "una experiència positiva respecte la gran participació que hi ha hagut dels agents socials i cívics així com l'experiència recollida en els centres de secundària de la ciutat".

D'altra banda, durant la jornada, la geògrafa Mireia Belil, directora general de la Fundació Fòrum Universal de les Cultures, va realitzar una conferència sobre la gestió estratègica de la ciutat "per veure i aprofundir en el què és i què es necessita en aquest moment d'incerteses per avançar en el desenvolupament urbà". En aquest sentit, Belil va assegurar que "en aquests moments els municipis estan fent un gran esforç, perquè es passi dels plans a l'acció" i va afegir: "Durant molt anys els plans estratègics han estat una estrella, però s'ha vist que en el moments d'incertesa i en els moments en que es necessita sobre tot relació territorial, relació amb els agents, que els plans moltes vegades han quedat com a paper i no han passat a l'acció". Per això, la geògrafa va mostrar als participants en la jornada que "en aquests moments no es necessita tant una planificació sinó passar a la gestió estratègica, que inclou la presència i l'acció de tots els directius municipals". Així, segons Belil, "cal portar a l'acció i cal canviar la manera de planificar, el que es planteja és que la gestió estratègica és una guia de visió, d'objectius, però que la manera de fer pot ser molt diferent segons els agents que hi intervinguin en aquesta activitat".

 

Edicions locals