Rosalia de Castro, protagonista de les actuacions a Can Gomà

La Irmandade a Nosa Galiza va recordar la figura d’aquesta poetessa gallega, nascuda a Santiago de Compostela l’any 1937

El Teatre Municipal de Can Gomà va omplir-se de gom a gom per assistir a l'acte d'homenatge a Rosalia de Castro, la poetessa nascuda a Santiago de Compostela l'any 1937. Per a Galícia, la imatge de Castro és significativament important ja que va escriure i defensar la llengua gallega i els trets culturals i tradicionals de la terra. Per començar l'acte, es van recitar diversos poemes de l'autora, en diferents veus. Tot seguit, la coral de la Irmandade a Nosa Galiza va interpretar cançons populars, primer sense acompanyaments, i més tard, amb timbals i una gaita. L'organització gallega no va estar sola en aquest acte tan emotiu, sinó que va comptar amb la col·laboració del Centro Cultural y Recreativo Aragonés i amb el Centro Cultural Andaluz. Com explica la presidenta de l'associació gallega, Isabel Ares, "aquesta reunió de centres es dóna gràcies a la bona relació que tenim entre nosaltres" i afegeix que és una "bona manera de col·laborar".

Durant l'acte d'homenatge a Rosalia de Castro també es va poder gaudir de diferents exhibicions, entre les quals no van faltar la banda de gaites i de "pandereteiras". Per últim, un cop acabada la festa a l'escenari, els socis i simpatitzants de l'entitat gallega van organitzar un sopar com a cloenda de la nit.

 

Edicions locals