La Farinera tindrà un nou espai de promoció econòmica i ocupació

La urbanització d’uns terrenys en aquest polígon té per objectiu crear un nou espai de promoció econòmica i ocupació a la ciutat. Tot i que algunes empreses s’han mostrat interessades pels terrenys, en

Ara fa unes setmanes començaven les obres d'urbanització d'uns terrenys al polígon industrial de la Farinera, amb l'objectiu de "crear un nou espai de promoció econòmica i ocupació a la nostra ciutat", explica l'alcalde Josep Monràs. En aquest sentit, Monràs destaca de les parcel·les "l'excel·lent comunicació amb tot l'eix viari que ens envolta" i afegeix que "no ha de provocar cap problema de trànsit a l'interior de la ciutat perquè té una connexió directa amb autopistes i carreteres". La urbanització d'aquests terrenys, que tenen un termini d'execució d'un any, comporten també la solució de serveis urbanístics com clavegueram, aigua, mitja i baixa tensió elèctrica, gas, telecomunicacions, enllumenat i pavimentació i enjardinament de les zones verdes.

Aquest és un projecte que fa dos anys que l'Ajuntament volia portar a terme, però, degut a la proximitat del terreny amb la línia ferroviària de Santa Rosa, que ha de ser soterrada, no s'ha pogut realitzar fins al moment. Les obres, amb un cost d'uns quatre milions d'euros, deixaran un total de 37.000 metres quadrats edificables. Així, els terrenys estan dividits en set parcel·les de diferent dimensió. D'aquestes, quatre seran propietat de Promosol i, les altres tres, de dos propietaris privats. Paral·lelament a l'execució de l'obra, s'iniciarà un procés de comercialització de les parcel·les. En aquest sentit, segons fonts de l'Ajuntament, tot i que algunes empreses s'han mostrat interessades pels terrenys, encara no hi ha res definitiu. I és que en aquests terrenys només es podran situar empreses fins a tercera categoria, és a dir, tallers i indústria no pesant i serveis a les persones, com ara un hotel o un gimnàs.

D'altra banda, les obres a la Farinera contemplen la creació d'un carril bici que connectarà aquesta zona amb El Calderí i amb la zona dels Pinetons. A més, les obres dotaran al polígon d'accessibilitat a través d'un carrer lateral de la ronda de La Farinera i el perllongament de l'actual carrer Germans Moretó Prat.

 

Edicions locals