Can Gomà acollirà el premi SGAE de Sardanes 2009, en record al compositor Josep Solà

Més d’una vintena de composicions han arribat a la final del guardó, que es lliurarà el proper 21 de novembre. Les entrades es poden recollir de forma anticipada a La Marineta

Ara fa uns mesos moria el compositor molletà Josep Solà, un home que sempre va portar Mollet "en el cap i en el cor", segons l'alcalde Josep Monràs. I precisament aquest any, en record a la seva figura, Mollet acollirà el premi SGAE de Sardanes, ja que segons Ramon Muntaner, director de la SGAE a la Zona Mediterrània, l'entitat va ser per Solà "la seva gran dedicació des de que va entrar a formar part l'any 1948". El premi, que va néixer per incentivar la creació de noves composicions de sardanes, però, tindrà enguany un buit important: el mestre Solà, l'ànima i l'impulsor del premi no hi serà present. Tot i això, la seva música si que estarà dalt de l'escenari, sota la coordinació de Jesús Ventura.

D'altra banda, Ajuntament i Tradicions i Costums han acordat que el premi de Composició de Sardanes i Música per a Cobla Ciutat de Mollet, que es realitzarà amb caràcter bianual, porti el nom d'aquest molletà il·lustre.

L'acte homenatge a Josep Solà, i tots els compositors de Mollet, tindrà lloc el 21 de novembre al Teatre de Can Gomà (18 hores). El mateix dia, tambés es convocarà el premi de Composició de Sardanes i Música per a Cobla Josep Solà Ciutat de Mollet. Les entrades es poden recollir de forma anticipada a La Marineta.

 

Edicions locals