ERC aposta pel dret a decidir de les dones

L’entitat es posiciona, en una xerrada a Mollet, entorn una “maternitat lliure, desitjada i responsable”. Així mateix, d’ERC consideren que “és una llei que arriba tard, però més val tard que mai&r

La seu local d'ERC acollia ahir a la nit una conferència per parlar entorn la Llei de drets sexuals i reproductius que es troba al Congrés dels Diputats, una llei polèmica dins el teixit social. En aquest sentit, Esther Alberich, secretària de la Dona d'ERC explica que "la interrupció de l'embaràs ha tingut un pes molt important en aquesta llei" i afegeix: "Nosaltres ho interpretem sempre amb la clau de la maternitat lliure, desitjada i responsable, per tant, una maternitat feliç". Així mateix, d'ERC consideren que "és una llei que arriba tard, però més val tard que mai" i que "en el debat de la llei s'han barrejat temes morals i religiosos, un debat que ja es va portar a terme fa 20 anys".

La xerrada realitzada per ERC per mostrar als militants la tasca duta a terme entorn aquesta llei, també va comptar amb la presència de Marta Selva, presidenta de l'Institut Català de les Dones. Selva va explica que l'Institut "estem en una posició que reconeix el dret de les dones a decidir sobre la seva sexualitat i el seu propi cos, fet que es va recollir en l'àmbit de l'Estatut d'Autonomia" i afegeix: "Treballem amb el departament de Salut per fer efectiu aquest dret a través d'unes propostes, com ara la futura maleta dels drets sexuals i reproductius per una experiència efectivo-sexual plena i enriquidora".

 

Edicions locals