Patrícia Gabancho presenta ‘Crònica de la independència’ a la Llibreria Illa

Durant l’acte, la CAL Mollet va atorgar el premi Correllengua a la professora Concepció Comas per la seva tasca en la difusió del català

Amb la premissa de que la societat pogués viure exactament el procés d'independència de Catalunya, Patrícia Gabancho va escriure un llibre mostrant aquesta situació "com si la llegís en un diari". De fet, ‘Crònica de la independència' és una recopilació del material periodístic, marcat en l'any 2010, signat pels que escriuen actualment als diaris: en Joan Tàpia, en Quim Monzó.... D'aquesta manera, segons Gabancho "quan tu mires el llibre vas avançant en el procés de independència i te'l comenten els mateixos comentaristes que llegeixes avui a ‘La Vanguardia', l''Avui' o ‘El Periódico', i això li dóna una sensació de versemblança al procés".

Però, és possible que es doni aquest cas? Gabancho explica que "segurament al 2010 no serà possible perquè és massa aviat, però la propera legislatura serà molt important i la següent, determinant", i afegeix: "En aquest moment s'ha posat en marxa un moviment popular i de base que és molt difícil que es pugui aturar; no se si Mollet farà consulta o no per la independència però estem a les portes de fer-ne 150 en un sol dia". I és que segons l'autora de llibre presentat a l'Illa el fracàs del finançament i "del poc Estatut que ens han deixat encara el Constitucional el vol retallar" són fets determinants que propiciaríem que "com que a la via autonòmica no estem còmodes perquè ens falta espai, llavors no ens queda més remei que el divorci".

 

Edicions locals