Comença la vacunació per la pandèmia del virus de la grip A

Mollet ha rebut més de 3.000 dosis, tot i que encara no han arribat les vacunes per a les dones en estat de gestació. Les persones interessades en vacunar-se han de passar pel seu Centre d’Atenció Primària (CAP) i demanar

Dilluns començava la vacunació per la pandèmia del virus de la grip A amb l'objectiu de "reduir la mortalitat de totes les persones que resultin afectades d'aquest virus, disminuir el número d'hospitalitzacions i també que els sanitaris no transmetin el virus als pacients de risc", explica Neus Jou, directora del CAP de Plana Lledó. En total, Mollet ha rebut 3.000 dosis per la campanya de vacunació de la grip A, una vacunació que està previst que finalitzi el 20 de desembre. Tot i això, les vacunes per a dones en estat de gestació encara no han arribat. Les persones interessades en vacunar-se han de passar pel seu Centre d'Atenció Primària (CAP) i demanar cita.

La vacuna està indicada per persones majors de sis mesos, que tinguin malalties que "fan que tingui un risc alt de complicacions derivades de la infecció", segons el departament de Salut de la Generalitat, com ara malalties cròniques pulmonars, cardiovasculars, hepàtiques, malalties renals, asplènia (falta de melsa), diabetis, immunosupressió, anèmia o hemoglobinopatia moderada o greu o malalties neuromusculars greus (esclerosi múltiple o altres). Així mateix, també es recomana la vacunació a persones amb obesitat mòrbida; menors de 18 anys que reben tractament de llarga durada amb àcid acetilsalicílic; embarassades; així com professionals de la salut i sociosanitaris i persones que treballen en serveis d'emergència i protecció civil (bombers, policia, etc.).

 

Edicions locals