La Sala Fiveller es converteix aquesta setmana en un establiment de comerç just

L’objectiu d’aquest programa és evitar els intermediaris, de manera que la major part del preu de l’article va a parar als agricultors

La Sala Fiveller acull aquest dies un petit establiment amb productes de comerç just. I és que un cop l'any l'espai es converteix en un supermercat on, les persones interessades, poden adquirir articles de primera mà. Segons Juan Carlos Linares, del moviment Justícia i Pau, s'hi poden trobar "productes de comerç just d'Intermón Oxfam, artesania treballada a Àfrica de l'associació Ak-been, i articles de Rokpa, que treballa al Tibet".

Linares explica que un dels objectius de l'entitat és conscienciar sobre aquesta temàtica, i per això col·laboren en la venda de productes de comerç just. L'eix central d'aquest programa és, precisament, evitar els intermediaris, de manera que la major part del preu de l'article va a parar als agricultors que treballen la matèria prima. "Els intermediaris, a més, fan encarir el preu i als agricultors només els hi compren per pocs diners", afirma Linares. A més a més, Linares explica que "aquets productes estan treballats sense productes químics, i estan etiquetats amb el seu lloc d'origen".

La Sala Fiveller acollirà aquesta iniciativa fins al proper 22 de novembre.

 

Edicions locals