Josep Maria Serracant guanya la 25a edició del Premi SGAE de Sardanes

El jurat també van concedir dos accèssits, un a Daniel Martínez i Roura per ‘Jugant' i l'altre a Víctor Cordero i Charles per ‘Itineraris'. L’edició d’enguany es va realitzar a la ciutat, en homen

Un any més s'ha fet entrega del premi SGAE de Sardanes, i en l'edició 2009 el premi va ser atorgat a Josep Maria Serracant, autor de Sabadell que va presentar la peça anomenada ‘Paisatge de ponent amb amics'. Així mateix, es van concedir dos accèssits, un a Daniel Martínez i Roura per la sardana ‘Jugant' i l'altre a Víctor Cordero i Charles per la peça ‘Itineraris'. De fet, la ciutat escollida per lliurar els premis enguany va ser Mollet, tot tenint en compte l'homenatge que significà l'acte a la figura de Josep Solà. Aquesta ocasió va ser molt especial per a la ciutat i pels amants de la sardana, ja que Solà va ser un dels compositors catalans més destacats i va saber difondre l'esperit sardanista arreu del territori, tant català com espanyol. De fet, l'acte d'entrega dels premis SGAE de Sardanes 2009 va retre un profund i sentit homenatge a la persona que l'any 2001 va rebre la distinció de molletà il·lustre i que durant tants anys va composar i regalar peces musicals a Mollet. Josep Solà va desaparèixer la primavera d'aquest any, deixant enrere dècades de dedicació i amor per la música.

Per això, a la mitja part del concurs sardanista van pujar a l'escenari el director de l'SGAE a la Zona Mediterrània, Ramon Muntaner, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i la vídua i fills de Josep Solà. Tots ells van dedicar paraules d'afecte i van recordar la vida de l'homenatjat. Montserrat Tura va assegurar: "És un fet extraordinari que s'entreguin aquests premis a Mollet, però és una bona manera de retre-li aquest homenatge al Mestre". Així, la consellera i exalcaldesa va afegir que "ens costa imaginar-nos l'aplec de sardanes a la primavera sense la seva presència". L'alcalde Josep Monràs també va pronunciar unes paraules en record del compositor molletà i va afirmar que l'acte de dissabte era "una barreja de tristor, alegria i orgull" per la tasca que va dur a terme Solà. Tant la vídua, Montserrat Parera, com el fill i la filla del Mestre van agrair a tothom la implicació en aquest acte i a tots aquells que d'una manera o altra van participar de la vida de Josep Solà.

 

Edicions locals