L’educació als centres escolars i en el si de la família, eixos contra la violència vers les dones

CiU va organitzar ahir a la tarda una tertúlia en el marc del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones, on es va parlar de la transmissió de valors i l’educació en el respecte com a base per acabar amb aquest

L'educació als centres escolars i en el si de la família serien els eixos per acabar amb la violència de gènere. Així ho van expressar les ponents de la xerrada que CiU va realitzar en el marc del Dia Internacional de la No Violència contra les Dones. En aquest sentit, Rosa Garriga, presidenta de l'Associació AGI d'atenció de les dones maltractades, va assegurar que "les solucions són a llarg termini, però els ciutadans poden fer moltes coses", com ara, segons Garriga, "prevenció a la pròpia llar amb els nens, a les escoles i als instituts; aprendre a conviure i a respectar les dones i els seus drets, i dirimir els seus conflictes a través del diàleg, és a dir, la cultura de la pau". En aquest sentit, Pilar Pifarré, diputada per CiU al Parlament de Catalunya, va fer èmfasi en "els valors que transmeten les famílies, no solament hem de treballar amb la gent jove sinó que a través d'altres tipus de campanyes hem de conscienciar a la gent més gran", i va afegir: "Les escoles no són les úniques que eduquen".

I és que la violència de gènere afecta cada dia més a la gent jove. "Les estadístiques ens ho mostren, sembla que hauríem avançat, però hi ha molts aspectes de les cultures i la violència que s'està reproduint i afecta als adolescents, nois i noies", afirma Pifarré, i afegeix: "Hem d'intentar que la consciència, l'educació i els valors siguin per tots i des del principi". I és que el missatge que volien transmetre les conferenciants és, tal i com explica, Sònia Ruiz, presidenta de la sectorial d'Igualtat i Drets Civils de CDC a Catalunya, que "aquest no és un problema de dones, sinó també dels homes, de tots".

 

Edicions locals