Disminueix la mitjana de fets delictius comesos a la ciutat en el segon semestre de l’any

Segons els Mossos d’Esquadra s’han reduït un 20% els delictes comesos entre juliol i octubre, respecte el primer semestre de l’any

El nombre de delictes comesos a la ciutat entre els mesos de juliol i octubre ha disminuït respecte el primer semestre de l'any. En aquest sentit, segons Jesús Requena, inspector en cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra, la mitjana de fets comesos ha disminuït un 20%, especialment en el cas dels robatoris amb força. A més, Requena afirma que l'índex de resolució de delictes també ha augmentat, situant aquesta xifra per sobre del 50% en casos de robatori.

Així mateix, el cap de la Policia Municipal, Antonio Navarro, destaca que entre gener i novembre s'han obert 130 expedients en relació a la Ordenança de Convivència Ciutadana i s'han sancionat més de 200 persones per actituds incíviques, la majoria d'elles per consum de drogues, causar molèsties als veïns, realitzar pintades o orinar en la via pública. Segons el regidor de Seguretat, Josep Garzón, aquesta ordenança no s'aplica només en relació a delictes sinó també per "garantir la bona convivència".

D'altra banda, en el marc de la campanya de Nadal que Mossos d'Esquadra i Policia Municipal realitzen per reforçar la seguretat als comerços, els agents locals van detenir la setmana passada tres persones acusades de realitzant furts a diferents botigues de la zona centre i de l'Illa. Així mateix, els agents també van detenir dos homes quan estaven realitzant furts en una farmàcia del carrer Gaietà Vinzia.

 

Edicions locals