Mor als 79 anys el polític molletà Jordi Solé Tura

Solé Tura és considerat un dels pares de la Constitució. El molletà va recollir l’any 1998 la Medalla de la Ciutat i, al 2007, la Creu Sant Jordi de la Generalitat

A pocs dies de la commemoració del Dia de la Constitució, moria aquest matí el polític molletà Jordi Solé Tura, considerat un dels pares d'aquest document. Fill d'una família de forners i nascut a Mollet a l'any 1930, Solé Tura es va iniciar en la política com a militant del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) en la clandestinitat i, poc després, va haver de marxar a l'exili. Solé Tura, però, sempre va portar la seva ciutat al cor i tan aviat com va poder hi va tornar.

Al 1977, Solé Tura va aconseguir un escó com a diputat en les primeres eleccions legislatives i, poc després, va ser designat ponent constitucional. El polític també va participar en la redacció de l'Estatut d'Autonomia al 1979, i fou Ministre de Cultura al 1991, en el govern de Felipe González. El molletà va recollir l'any 1998 la Medalla de la Ciutat i, al 2007, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Al 2003, l'Ajuntament va crear el Centre d'Estudis per la Democràcia en el seu honor i, des de fa dos anys, impulsa el premi Jordi Solé Tura, per retre un homenatge a aquest molletà i promoure, a la vegada, la recerca dins dels àmbits del Dret Públic i la Ciència Política entre els joves investigadors universitaris. Al 2008, Albert Solé, fill del polític, va presentar el documental "Bucarest. La memòria perduda", on va donar a conèixer la malaltia que patia el seu pare: l'alzheimer.

 

 

Edicions locals