Mollet recorda la figura de Bernabé Soto, fundador de l'Associació de Veïns de Plana Lledó

Durant l’acte es va projectar un vídeo titulat “Una vida dedicada a millorar el que tenia al voltant”, on es va recordar a Soto i la seva lluita per millorar el seu barri

El nou centre de serveis de Plana Lledó, El Lledoner, va ser l'espai triat per retre divendres un homenatge a Bernabé Soto, un dels fundadors de l'associació de veïns del barri i que va morir a l'agost. "Vaig arribar aquí ara fa 23 anys i un mes després em van començar a parlar de Bernabé i del seu treball", explicava en l'acte Isabel Santiago, actual presidenta de l'Associació de Veïns de Plana Lledó. Santiago va descriure Soto com "un home molt humà, sempre al servei del seu barri, lluitador i amic dels seus amics". "S'han de proposar alternatives i mai deixar de reivindicar allò que vols", assegurava la presidenta de l'entitat veïnal del barri tot recordant les paraules de Soto. En aquest sentit, l'alcalde Josep Monràs va afirmar que "les peticions de Soto sempre eren argumentades i constructives", i continuava: "Primer va treballar pels elements més bàsics, com ara el clavegueram o les voreres, i després per altres fets com un nou hospital". Així, Monràs es va referir a Soto com "una persona que no buscava protagonisme, volia estar en segona línia perquè a primera hi havia d'haver aquella millora del barri".

D'altra banda, en el transcurs de l'acte es va fer un breu col·loqui a l'entorn de Soto on va participar Montserrat Tura, consellera de Justícia, Asunción Royo, col·laboradora amb l'associació de veïns, Paco Jiménez, amic personal de Soto, i José Vega, membre de la junta de l'entitat veïnal. A més, durant l'acte es va projectar un vídeo titulat "Una vida dedicada a millorar el que tenia al voltant", on es va recordar a Soto i la seva lluita per millorar el seu barri, i es van llegir unes paraules de l'Ajuntament de Chiclana de Segura, el seu poble natal. Abans de finalitzar l'acte, el consistori va regalar a la família de Soto una placa en record del treball que va realitzar al llarg de la seva vida.

 

Edicions locals