Mobilitat i participació ciutadana centren gran part del debat entorn l’estat de la ciutat

En el transcurs del ple, l’alcalde Josep Monràs va anunciar que el Centre d’Estudis per la Democràcia i la nova biblioteca de la ciutat portaran el nom de Jordi Solé Tura, desaparegut fa poc més d’una setmana

Tot fent un recorregut pels projectes que el consistori molletà ha dut a terme aquest any, l'alcalde Josep Monràs iniciava ahir el ple extraordinari per debatre entorn l'estat de la ciutat. "A Mollet la crisi ha obligat ha baixar, per segon any, el pressupost", explicava Monràs mentre analitzava la tasca feta pel govern municipal. En aquest sentit, Josep Garzón, portaveu del PSC, va remarcar el fet de que "els ajuntaments de Catalunya hem arribat a una situació de finançament límit". Així mateix, en el transcurs del ple, l'alcalde va anunciar que el Centre d'Estudis per la Democràcia i la nova biblioteca de la ciutat portaran el nom de Jordi Solé Tura, desaparegut fa poc més d'una setmana.

Un cop arribat el torn dels grups municipals, la mobilitat i la falta de participació ciutadana van convertir-se en els dos eixos de debat. En aquest sentit, Oriol López, d'ERC, va assegurar que "no tenim una política global de mobilitat" Però per López un dels punts més importants va ser "la qualitat de la democràcia de la nostra institució", i va afirmar que "no s'ha de tenir por a la participació dels veïns, creiem que és hora de crear la possibilitat de que hi hagi audiències públiques".

En el seu torn de paraula, Noemí Fernàndez, d'ICV-EUiA, va afirmar que "tenim una mirada diferent de la ciutat: ni tot és tan bonic ni tan perfecte". Fernàndez va explicar, en referència a la crisi, que "patim l'error a l'hora de definir el model de ciutat que volíem, basat en la construcció". Així, la portaveu d'ICV-EUiA va assegurar que "la mobilitat és l'assignatura pendent d'aquest ajuntament", i va anunciar la necessitat d'invertir en transport urbà i de tirar endavant el pla de mobilitat urbana. A més, Fernàndez va afirmar que "en temes d'accessibilitat queda molt per fer".

Susana Calvo, del Partit Popular, assegurava que "aquest ple s'ha convertit en un debat d'autocomplacència" i va afirmar que "ens mostren el Pla d'Actuació Municipal com un treball innovador i estan presentant el treball habitual". Per això, des del Partit Popular es va demanar al govern que "es concretin accions i propostes". Així mateix, Calvo va afirmar que "dubto que els hi agradi escoltar els veïns" i va afirmar que "la realitat de la ciutat és diferent del que ens volen vendre en el seu discurs". "El Pla d'Actuació Municipal per 2010 no és sensible amb la situació social actual que vivim".

Feliu Guillaumes, de CiU, va recordar que CiU va entrar en el govern perquè aquest fos "més proper a la gent", per fer "una ciutat diferent amb urbanisme de proximitat", i per dur a terme una "política d'impostos baixos i bona gestió". En aquest sentit, Guillaumes va retreure als portaveus municipals de l'oposició que "vinguessin amb el discurs escrit d'antuvi" i va assegurar que "Mollet és cada cop una ciutat més bonica, menys grisa i menys alta".

 

Edicions locals