La doctora Frigola dóna als familiars una guia d’actuació davant una malalt mental greu

La psiquiatra del Servei de Salut Mental donava ahir una conferència a La Marineta en el marc de les xerrades organitzades per La Llum

"La malaltia pot ser devastadora només si la deixem". Aquest era el principal missatge que la doctora Isabel Frigola donava ahir a la tarda a les persones presents en la xerrada que va tenir lloc a La Marineta. La conferència, organitzada per l'Associació i el Club Social La Llum, va reflexionar sobre el paper que juga la família davant una persona amb un trastorn mental greu, principalment en el cas de l'esquizofrènia. En aquest sentit, Frigola va explicar als presents que "les famílies són els principals aliats en la malaltia" i que "és ideal que el malalt convisqui amb la família mentre sigui possible". Així, la psiquiatra va donar alguns consells als familiars, com ara que "expressin sense por els seus temors als professionals, no deixin de fer coses agradables i prenguin les decisions quan estiguin tranquils".

D'altra banda, la psiquiatra del Servei de Salut Mental va explicar que el tractament en aquestes malalties és farmacològic, psicològic i social, i que l'objectiu d'aquest tractament global és la recuperació. Tot i això, Frigola va destacar dos punts importants en aquesta malaltia: la estigmatització i la qualitat de vida.

 

 

Edicions locals