Teresa Sala abandona la vaga de fam iniciada a El Caire

Sala va prendre la decisió després d’una reunió amb el Moviment de Solidaritat amb Palestina, que no volia posar en risc la seva salut

L'activista molletana Teresa Sala acabava el passat dia 5 de gener a les 22 hores amb la vaga de fam que havia iniciat nou dies abans per "denunciar el bloqueig econòmic i humanitari que viuen els palestins de Gaza, i que repercuteix en les seves llibertats individuals i col·lectives". En aquest sentit, la decisió es va prendre després d'una reunió amb el Moviment de Solidaritat amb Palestina, que van demanar a Sala, que arribava la matinada de dilluns a dimarts a Barcelona, que "finalitzes amb la vaga perquè no volien posar la seva salut en risc", segons explica el marit de l'activista, Antonio Sánchez.

Tot i això, la vaga de fam continuarà amb relleus. I és que en la reunió celebrada a la Casa de Palestina es va decidir que uns activistes prendrien el relleu de Sala. En aquest sentit, la primera en iniciar aquest relleu ha estat la portaveu catalana de la Marxa per la Llibertat de Gaza, Maria del Mar Fernández, que assegura que aquesta acció és "com un senyal de dol per les 1.400 víctimes dels bombardejos de les forces d'ocupació israelianes". D'aquesta manera, es continuarà amb la vaga fins al 17 de gener, dia en que farà "un any de la fi del bombardeig per part de l'exèrcit israelià sobre la població de Gaza", explica Sánchez.

D'altra banda, la Marxa per la Llibertat de Gaza ha creat una declaració del Caire, que servirà per "intensificar la campanya mundial de Boicot, Desinversió i Sancions (BDS) contra l'Apartheid Israelià", expliquen des del Comité Català de la Marxa per la Llibertat de Gaza. Fins ara, els activistes que van anar a El Caire per participar en la marxa ja l'han signat i asseguren que serà una "eina de reivindicació".

 

Edicions locals