El Museu Joan Abelló presenta un Aparador ple de petits paisatges

La mostra, que commemora el primer aniversari de la mort del mestre Joan Abelló, es podrà visitar fins al proper 17 de gener

"Emmirallats. Petits paisatges en homenatge a Joan Abelló". Aquest és títol del nou Aparador que el Museu Abelló dedica al mestre molletà just en el primer aniversari de la seva mort. "Com a incansable treballador i gran paisatgista varem pensar que aquest era el millor homenatge" apunta Pepa Ventura, directora del Museu Abelló. Així, la mostra, que coincideix amb els 10 anys de l'equipament, està formada per diferents dibuixos de paisatges que han estat pintats per infants de la ciutat que han passat per l'aula taller del Museu i alumnes de centres escolars com l'Escola Anselm Clavé, el CEIP Joan Abelló, el CEIP Princesa Sofia i l'Escola Sant Gervasi que aquest curs han treballat la figura del pintor. En aquest sentit, Ventura apunta a que "hi ha molt d'estil lliure però també hi ha Joans Abelló petitons", i afegeix: "També hi ha hagut la col·laboració de gent jove".

La mostra s'inaugurava aquesta setmana just en el primer aniversari de la mort del pintor. "Es troba a faltar molt, era un punt de referència", assegura Ventura sobre Abelló. I és que la directora de l'equipament apunta a que encara queden carpetes, llibres, fotografies... per documentar: "És un buit per nosaltres perquè aquell punt de recolzament de l'art l'hem perdut". D'altra banda, en aquests moments els professionals del Museu estan documentant la segona donació del pintor i plantegen, al llarg de 2010, posar "un racó al vestíbul del Museu on cada mes es presenti una curiositat d'aquestes que van apareixent: partitures originals, manuscrits de llibres, cartes...". A més, ja de cara al 2011, el Museu planteja fer una exposició entorn el modernisme a través d'objectes trobats en la segona donació.

 

Edicions locals