Detingut un molletà per la seva presumpta implicació en una organització criminal responsable d’un dels majors fraus fiscals a l’Estat

En el marc de la operació Gènesi, els Mossos d’Esquadra han detingut 32 persones, d’elles 13 han ingressat a la presó. La policia calcula que el frau podria superar els 25 milions d’euros

Gairebé dos anys d'investigació per part dels Mossos d'Esquadra i l'Agència Estatal d'Administració Tributària de Barcelona acabava aquests dies amb un total de 32 persones detingudes, una d'elles un home de 41 anys veí de Mollet, per la seva implicació en una organització criminal responsable d'un dels majors fraus fiscals a l'Estat. Dels detinguts, 13 han ingressat a la presó, i els Mossos d'Esquadra asseguren que "entre elles es troben els màxims responsables de l'organització".

La xarxa operava a l'Estat des de 2004 amb l'objectiu del frau fiscal d'impostos directes (societats) i indirectes (IVA). En aquest sentit, l'organització empresarial, formada per més de 70 societats, hauria defraudat uns 25 milions d'euros. De fet, la investigació va començar, segons la nota de premsa emesa pels Mossos d'Esquadra, quan l'Agència Tributària "va apreciar una operativa comercial sospitosa en algunes empreses de la xarxa" i afegeix: "Aquestes declaraven unes vendes a tercers molt elevades però no semblaven disposar de la infraestructura material i humana necessària per desplegar una facturació tan important"

Les persones detingudes estan acusades de diversos delictes contra la Hisenda Pública, delictes de falsificació de documents mercantils i associació il·lícita. Tot i això, els Mossos d'Esquadra no han tancat encara la investigació i no descarten noves detencions.

 

Edicions locals