L’actual Hospital del carrer Sant Llorenç es convertirà en un centre sociosanitari

El projecte, amb un cost de 10 milions d’euros, donarà cobertura a pacients subaguts i postaguts així com a persones amb dany cerebral i malalties neurodegeneratives

A falta de pocs mesos per la inauguració del nou Hospital de Mollet, la consellera de Salut, Marina Geli, presentava ahir al migdia el projecte del futur centre sociosanitari que s'ubicarà a les instal·lacions del carrer Sant Llorenç tot assegurant que "2010 serà l'any de Mollet" en l'àmbit sanitari. D'aquesta manera, aquest segon centre complementarà a l'Hospital principal, situat a la zona dels Pinetons, i donarà cobertura als pacients subaguts i postaguts i als convalescents i pal·liatius de la zona del Baix Vallès. El centre també atendrà a pacients amb dany cerebral i malalties neurodegeneratives de la comarca, i comptarà amb una zona d'hospital de dia terapèutic, rehabilitador i per pacients neurodependents. L'equipament es complementarà amb un Equip d'Avaluació Integral Ambulatòria i una Unitat Funcional Interdisciplinària Socio-Sanitària.

Les obres, amb un cost de 10 milions d'euros que aportarà la Fundació Hospital de Mollet, es podrien iniciar a finals d'any o principis del 2011, de manera que a finals de 2012 es podria inaugurar el nou centre.

Remodelació interior i exterior

El projecte de remodelació del centre del carrer Sant Llorenç compta amb quatre eixos de treball i ha estat realitzat pel mateix grup d'arquitectes que l'Hospital dels Pinetons per tal d'identificar ambdós edificis en una mateixa imatge. Així, un d'aquests eixos serà l'ampliació del pati per tal que les habitacions tinguin "més llum natural", segons Lluís Moran, un dels arquitectes responsable del projecte. L'obra també canviarà la imatge de la façana. "Preservarem la façana però la dotarem d'una nova pell que protegeixi del sol i doni un canvi a la imatge", explica Moran, que assegura que, amb el nou edifici, l'entrada es situarà en la cantonada del carrer Sant Llorenç i el carrer Vallès.

D'altra banda, les obres també serviran per adaptar l'edifici a les normatives actuals d'evacuació i circulació i per rehabilitar l'interior del centre.

Medicina esportiva al nou Hospital

Així mateix, durant la roda de premsa, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va anunciar que el nou hospital tindrà una àrea especialitzada en medicina esportiva que podria convertir-se en referència a la comarca. I és que mentre el nou centre hospitalari de la zona dels Pinetons serà referència en camps com fibromialgia i fatiga crònica, el centre del carrer Sant Llorenç ho serà en dany cerebral i malalties neurodegeneratives.

 

Edicions locals