El Síndic Personer visitarà els diferents barris de la ciutat

Vicenç Vilà també es proposa apropar la figura del síndic a les escoles. Així ho va afirmar en el ple de presentació de l’informe d’enguany

Tres mesos després de prendre possessió del càrrec, el síndic Vicenç Vilà presentava ahir a la tarda el seu primer informe d'aquests cent dies. En aquest marc, el síndic va afirmar que "em proposo dedicar un dia de cada mes a conèixer un barri de la ciutat i parlar amb els veïns". D'aquesta manera, Vilà anunciava als presents la seva intenció d'aprofundir en cada barri tot visitant-los i assegurava "no vull quedar-me tancat en un despatx". El síndic, però, també es va proposar apropar la figura del síndic a les escoles. Així mateix, Vilà també va mostrar la seva intenció de modificar el tríptic de la institució a diferents idiomes per tal d'apropar aquesta figura a la ciutadania.

D'altra banda, durant aquests mesos com a síndic, Vilà ha atès 16 casos nous, sis dels quals han estat derivats al Síndic de Greuges de Catalunya, i quatre encara s'han de contestar. En aquest sentit, Vilà va explicar que la majoria de les queixes dels veïns són entorn el soroll dels locals nocturns.

El primer informe del síndic serà a finals d'octubre

Aquest any, però, el síndic no va presentar un informe com d'altres anys degut a que només porta tres mesos en el càrrec. Tot i això, en el ple, Vilà va centrar el seu discurs en dos drets i un deure: la protecció dels col·lectius més vulnerables, la transparència i la solidaritat. En aquest sentit, Vilà va fer èmfasi en tres articles de la carta de drets humans. "Mollet és una de les ciutat més solidàries", afirmava Vilà i va destacar que "cal un esforç de solidaritat entre els veïns".

Així, Vilà es va comprometre a entregar el proper mes d'octubre la memòria del síndic, just quan faci un any que treballa com a tal, i a presentar-la el gener de l'any vinent.

 

Edicions locals