Iniciativa debat parla de la reforma de l’impost de successions i donacions

L’espai de diàleg va comptar amb la participació de Laia Ortiz, diputada al Parlament de Catalunya de l'agrupació, que va explicar als presents les passes fetes fins ara i el camí que s'inicia aquest mes

Iniciativa debat portava a terme dimarts una nova proposta de diàleg. En aquest cas, l'eix del programa era la reforma de l'impost de successions i donacions. Per això, l'entitat va voler comptar amb la presència de Laia Ortiz, diputada al Parlament de Catalunya i ponent per part del grup d'ICV-EUiA en la proposta. D'aquesta manera, Ortiz va fer balanç, davant dels seus companys de partit, del procés de negociació i el resultat final de la reforma, tot assegurant que feia "una valoració positiva, tot i que potser les formes no van ser les millors". El camí, però, encara no ha finalitzat. I és que la diputada explica que "es van aprovar les reduccions però ara s'abordarà tota la llei", ja que, segons afirma Ortiz, aquesta llei s'ha anat modificant al llarg del temps i cal unificar-la en un sol text. "Esperem fer un text de consens", assenyalava Ortiz, que va afirmar que la llei podria entrar a debat al Parlament a principis de febrer.

D'altra banda, la diputada va mostrar en tot moment la voluntat del seu grup de reformar el impost però no anul·lar-lo. I és que ICV es va mostrar en tot moment contrària a la postura de CiU i PP que demanaven fer desaparèixer l'impost. A més, l'agrupació també va mostrar una postura diferent a la dels altres dos grups del Govern (PSC i ERC).

 

 

Edicions locals