Un minut de silenci en record de John Felipe Romero Meneses

El consistori va convocar ahir al migdia una concentració silenciosa “per manifestar la solidaritat ciutadana per la mort del soldat molletà”

Dimarts al migdia, més d'un centenar de persones es reunien davant la Casa de la Vila per fer un minut de silenci en record de John Felipe Romero Meneses, que moria dilluns en un atemptat produït a Afganistan. D'aquesta manera, el consistori i la ciutadania van voler rendir un homenatge a aquest militar i a la seva família. D'altra banda, aquesta nit arribava a Barcelona el fèretre del soldat Romero. En l'avió, procedent de Kabul, també hi viatjaven tres dels militars ferits en l'atemptat i la ministra de Defensa, Carme Chacón. Aquest matí (10 hores) es celebrarà el funeral pel soldat molletà en el El Bruch, a Barcelona, amb la presència del príncep Felip, i el president de la Generalitat, José Montilla.

Els fets es van produir dilluns quan, segons fonts del Ministeri de Defensa, una mina de gran potencia va esclatar al pas del vehicle blindat en el que anava el militar, junt amb sis companys que han resultat ferits, en les proximitats de Sang Atesh. Romero formava part d'una patrulla de reconeixement, dins d'una missió d'ISAF per la protecció de la denominada Ruta Lithium. En aquest sentit, l'explosió va arribar fins al blindat, que formava part d'un contingent destinat a Qala i Naw, seu de l'Equip de Reconstrucció Provincial (PRT) espanyol, en el nord-est d'Afganistan.

 

Edicions locals