El Museu Abelló mostra una història tràgica pintada pel mestre molletà

El mural va decorar la sala de la font de la Casa Taller de l’artista. Ara, però, estava ubicat darrera una falsa paret del Museu

"Que pensin el que vulguin, però que no passi desapercebut, que no els deixi indiferents". Aquesta és una de les frases que Joan Abelló va pronunciar en referència al quadre "Història tràgica de l'època que m'ha tocat viure", que aquests dies exposa el Museu Abelló. "Aquest mural de reflexió, fa referències a diversos elements i personatges del segle XX", explica el regidor de Cultura, Dani Novo, que destaca el fet de que en el quadre "en colors clars, hi ha un ou perquè sempre hi ha esperança, dins d'aquesta història tràgica també hi ha esperança". En la presentació de l'acte també va estar present una de les filles d'Abelló, Maria del Mar Abelló, que va explicar que el seu pare "deia que aquest quadre era el seu Guernica" .

A més, les persones que vinguin a veure la mostra podran donar la seva opinió sobre el quadre, pintat l'any 1981. De fet, quan Joan Abelló va presentar el mural va convidar el seu entorn més proper i els hi va fer omplir un qüestionari. Algunes d'aquestes cites ara també es poden veure al Museu. Així mateix, en la sala també es pot visualitzar un documental gravat per la néta de l'artista.


L'Aparador mostrarà l'art emergent del projecte "Murart"

L'Aparador presentava aquesta setmana, a més, un nou projecte d'art emergent. I és que aquest espai mostrarà el programa "Murart", engegat ara fa just un any a través del Pla Jove de Mollet. En aquest sentit, fins al mes d'abril, l'Aparador mostrarà una vista aèria de la ciutat on es poden veure les parets cedides per poder fer un grafit així com un vídeo explicatiu per saber que ha de fer un grafitaire per demanar una paret. Segons el regidor de Cultura, Dani Novo, el projecte va néixer amb l'objectiu de "desmitificar el grafit". D'aquesta manera, es cedeixen espais on poder pintar lliurament i mostrar el grafit com un art.

 

Edicions locals