Elena Jardí, guanyadora del primer Premi de Narrativa Curta

El concurs, en el que han participat una trentena de persones, estava organitzat per la llibreria L'Illa i el programa "Vadelletra" de Ràdio Mollet

Elena Jardí, amb el relat "Fum", ha estat la guanyadora del primer Premi de Narrativa Curta organitzat per la llibreria L'Illa i el programa "Vadelletra" de Ràdio Mollet. Jardí explica que "el tema del concurs era el plaer i vaig triar el tema de fumar, però no com a fumar una cigarreta diàriament sinó de restringir-ho a una l'any perquè així sintetitzes una mica aquest plaer i el redueixes a la mínima expressió i té més força emotiva". De fet, el relat de Jardí va sorgir d'un taller d'escriptura que va realitzar a Parets, de la mà d'Elvira Compte. D'altra banda, del relat guanyador, els membres del jurat n'han destacat que "aconsegueix un bon to del començament al final, creant una atmosfera i una litúrgia plaent" i asseguren que "descriu un plaer tan efímer com tots els plaers intensos de la vida que, en un instant, esdevé fum".

En aquesta ocasió, l'edició ha comptat amb la participació d'una trentena de relats. Així, des de l'organització fan una valoració positiva d'aquesta primera experiència. De fet, en Carles Peña, de la llibreria l'Illa, destaca la qualitat dels treballs que es van presentar, i assegura que, després de l'estiu, es convocarà una nova edició d'aquest premi.

 

Edicions locals