Els alumnes de secundària participen en un programa de formació en llenguatges audiovisuals

La primera sessió d’aquest projecte, anomenat ‘Construint mirades’, tindrà lloc aquest matí al Mercat Vell

Amb l'objectiu de facilitar un coneixement que permeti desenvolupar una actitud crítica respecte els pensaments i valors que les imatges transmeten, els alumnes de secundària dels tres centres públics de Mollet participaran enguany en un programa pilot anomenat "Construint mirades". En aquest sentit, el projecte proposa un seguit d'activitats per difondre la cultura audiovisual en els centres educatius, segons el cicle en el que es troben els alumnes, i així impulsar la formació en llenguatges audiovisuals. D'aquesta manera, els estudiants que participen en les activitats podran transformar els hàbits de consum de les imatges en una experiència crítica i creativa, adaptant les propostes educatives a les noves necessitats socials en el context de la cultura audiovisual actual.

Així, alumnes de primer i segon cicle d'ESO participaran en aquestes activitats didàctiques de formació integral en llenguatges audiovisuals. Els estudiants realitzaran, al llarg del curs, quatre sessions de cinema, a càrrec d'un especialista que introduirà la pel·lícula, i vint tallers educatius a classe, amb material didàctic que conté continguts teòrics i propostes d'activitats.

La primera sessió d'aquest projecte tindrà lloc aquest matí al Mercat Vell. Al llarg del mes de febrer, i en el marc d'aquest projecte, es projectaran els films "Whale Rider", "Persepolis" i "La clase (Entre les murs)" . "Construint mirades" està finançat per la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de l'Ajuntament de Mollet.

 

 

Edicions locals