La Marineta acull una exposició sobre la seguretat dels productes

Sota el títol, ‘Amb tu segur’, la mostra té com a objectiu informar a la població dels elements clau per garantir la compra de productes segurs

Famílies, grups escolars, organitzacions de consumidors, col·lectius de gent gran i mestresses de casa són alguns dels principals públics de l'exposició que aquests dies acull el Centre Cultural La Marineta sobre la seguretat dels productes. I és que amb l'objectiu d'adquirir una actitud responsable en la compra, des del punt de vista de la seguretat, l'Agència Catalana del Consum ha portat fins a Mollet una mostra per informar a la ciutadania dels elements clau per garantir la compra de productes segurs. "És una exposició didàctica, molt visual i pedagògica perquè tothom comprengui la informació", explica Jordi Anguera, director de l'Agència Catalana de Consum, i afegeix: "Cada cop la gent pren més consciència sobre la seguretat en els productes, però cal continuar fixant-se". I és que segons Anguera, que un producte estigui a la venda no significa que estigui garantit al 100% que hagin passat tots els controls i és per això que l'Agència Catalana de Consum ha intensificat les inspeccions en els establiments. En aquest sentit, Mollet és la sisena ciutat en rebre aquesta mostra. Així, el regidor de Consum, Joan Daví, explica que "des de fa dos anys han augmentat un 57% els diners recuperats de gent que no estava satisfeta amb el producte o servei".

L'exposició "Amb tu segur", que romandrà a La Marineta fins al 27 de febrer, està dividida en quatre àmbits, que enfoquen el consum des d'un món canviant i global fins els errors i els filtres que asseguren una compra segura. D'aquesta manera, la mostra introdueix informació sobre el nou mercat de productes, els controls que han de passar i la seva procedència. I precisament en aquest món tan complex, l'exposició explica com arriben els productes a la llar, quins d'aquests són els més perillosos i posa exemples de productes retirats del mercat. Fins i tot, el públic de la mostra podrà participar en uns jocs per posar a prova els coneixements adquirits.

 

Edicions locals