El conseller Tresserras aposta per invertir més en cultura com a factor estratègic

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació va aprofitar la seva visita a Mollet per conèixer el Museu i la Casa del Pintor Joan Abelló. Tresserras també va mantenir una reunió a porta tancada amb l’alcalde

La cultura com una estratègia que va més enllà de l'entreteniment. Aquest va ser un dels eixos de la conferència que el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, va realitzar ahir a la tarda en el marc del cicle de conferències del Pla Estratègic de Mollet 2025. "Hem de fer un gir en la concepció de la cultura per fer el salt pressupostari que es necessita", explicava el conseller, que va mostrar en tot moment la necessitat d'una aposta clara d'inversió en el món de la cultura i va explicar que "de cara a fora som sobretot una cultura".

Així mateix, Tresserras també va parlar del pla estratègic com un element per "reinventar-se" just en un moment "de canvi". En aquest sentit, el conseller va anunciar que "si els canvis són profunds imposaran una revolució cultural". I és, que segons Tresserras, aquesta revolució cultural s'ha de produir per poder anar cap a una societat econòmica del coneixement. Així, pel conferenciant, la cultura també és un sector econòmic que pot transferir novetats a altres sectors i va mostrar la necessitat de fer universal l'accés a la informació, el coneixement i la cultura.

D'altra banda, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació va aprofitar la seva visita a Mollet per conèixer el Museu i la Casa del Pintor Joan Abelló. Tresserras va assegurar que "la casa m'ha sorprès, perquè es tan aclaparadora que t'obliga a formular una hipòtesi, a imaginar-te com era". El conseller també va mantenir, abans de la xerrada, una reunió a porta tancada amb l'alcalde.

 

Edicions locals