Més de 200 professionals participen en una jornada sobre l’accés vascular per a hemodiàlisi a Can Prat

La jornada, que organitza de forma bianual el Servei de Nefrologia de l’Hospital de Mollet, compta amb la participació de metges i infermeres d’Espanya i Itàlia

El restaurant Can Prat acull, durant tot el dia d'avui, unes jornades sobre com millorar el maneig de l'accés vascular dels malalts que fan hemodiàlisi. En aquest sentit, més de 240 persones s'han reunit en aquestes instal·lacions per compartir experiències entorn el sector. "L'objectiu de la jornada és actualitzar els coneixements entorn l'accés vascular per a hemodiàlisi parlant de nous plantejaments i de les experiències dels professionals", explica Jordi Viladoms, Cap de Servei de Nefrologia de l'Hospital de Mollet. Així, segons Viladoms, la principal novetat de les jornades és que "hem augmentat la rellevància del servei d'infermeria a les jornades, ja que tenen una importància cabdal", i afegeix: "Controlen diàriament els pacients, per tant, tenen un paper fonamental". Així, durant tot el dia, una vintena de ponents explicaran aspectes rellevants de l'accés vascular i alguns casos concrets.

Les jornades, organitzades pel Servei de Nefrologia de l'Hospital de Mollet, compten amb la participació de professionals de Catalunya, Espanya i Itàlia. "És un èxit de participació, fet que ens anima a plantejar una tercera edició d'aquí a dos anys", explica Viladoms. I és que l'Hospital de Mollet és el centre de referència per als malalts de diàlisi del Vallès Oriental. "Atenem més de 200 pacients", assegura Viladoms.

 

 

Edicions locals