L’Ajuntament assegura que invertirà tres milions d’euros en millores de l’entorn del parc de les Pruneres

L’encariment del projecte inicial del parc, valorat en uns tres milions d’euros, ve donat, segons el consistori, per les millores que es realitzaran i que no estaven previstes en un primer moment

L'equip de Govern convocava, aquest matí, una roda de premsa per explicar el projecte d'urbanització del parc de les Pruneres, que es va aprovar en el ple d'aquest dilluns. I és que, segons expliquen des del consistori, l'encariment del projecte inicial del parc, valorat en tres milions d'euros, ve donat per les millores que es realitzaran i que no estaven previstes en un primer moment. Segons l'alcalde Josep Monràs, la concessió administrativa inicial del projecte era d'11,5 milions d'euros, on estava inclòs el projecte bàsic d'urbanització del parc. Després, segons Monràs, es va desenvolupar el projecte executiu del parc de les Pruneres a càrrec de l'estudi Serra-Vives-Cartagena Arquitectes. Des del projecte inicial fins ara, assegura Monràs, "hem vist la possibilitat d'incloure altres millores" en el parc de les Pruneres i el seu entorn. Entre aquestes millores es troba el soterrament de la xarxa elèctrica de baixa tensió, el canvi de dues estacions elèctriques, la renovació de la xarxa d'aigua potable de l'entorn, millores en les telecomunicacions, el soterrament de quatre àrees de contenidors i la creació d'un dipòsit d'aigua freàtica per regar el parc, entre d'altres. Aquest és el motiu, explica Monràs, que el projecte d'11,5 milions d'euros inicial, ara costi 14,5 milions d'euros, un increment de 3 milions d'euros. Així, del cost total, l'Ajuntament es farà càrrec de 3 milions d'euros en una primera instància, i de 2,5 milions d'euros en 15 anys a partir del 2013. A aquest fet, Garzón afegia que l'Ajuntament ingressarà un canon per la concessió de l'aparcament a partir del moment que aquest doni beneficis, per tant, no tot seran despeses, assegura Garzón.

D'altra banda, el regidor Garzón, en referència a algunes declaracions dels grups de l'oposició, va explicar que "volem una ciutat de qualitat, i per això s'ha d'invertir, s'ha de fer l'esforç necessari perquè després no calgui tornar a urbanitzar" i afegia: "Pensem continuar invertint a la ciutat i el que no farem, amb l'excusa de la crisi econòmica, és parar el creixement de la ciutat". Així mateix, l'alcalde Josep Monràs, en referència a algunes declaracions emeses sobre la inversió en altres barris, assegura que "la ciutat sempre està inacabada, sempre hi ha coses a fer".

 

Edicions locals