La urbanització del parc de les Pruneres costarà tres milions més del que estava previst inicialment

L’augment del cost (les obres costaran finalment més de sis milions d’euros) va crispar l’ambient de la sala de plens de l’Ajuntament. El consistori assegura que el pressupost s’ha incrementat perquè s’han

El projecte d'urbanització del parc de les Pruneres tindrà un cost major del que inicialment estava previst. Si al juny, quan el consistori presentava el projecte realitzat per l'estudi Serra-Vives-Cartagena Arquitectes, el cost de les obres era de tres milions d'euros, ahir a la nit, en el ple corresponent al mes de febrer, l'equip de Govern anunciava que aquest costaria, finalment, sis milions d'euros. El regidor - coordinador de l'àrea de Serveis Generals i Planificació, Josep Garzón, explicava que "les obres d'urbanització tindran un cost de poc més de sis milions d'euros, en comptes dels tres milions que es preveien en el projecte base". Així, segons Garzón, el projecte final inclou elements que inicialment no estaven previstos, com la urbanització de més carrers, el soterrament de la xarxa elèctrica de baixa tensió, el canvi de dues estacions elèctriques, la renovació de la xarxa d'aigua potable de l'entorn, millores en les telecomunicacions, el soterrament de quatre àrees de contenidors i la creació d'un dipòsit d'aigua freàtica per regar el parc, entre d'altres. A més, el projecte inclou la col·locació d'una reproducció del menhir trobat a l'abril en aquest espai, d'uns panells informatius i d'una font ornamental.

Els grups de l'oposició, però, no estaven d'acord amb el preu final del projecte i van qüestionar el fet de que les obres d'urbanització finalitzessin a l'entorn de la primavera de 2011, moment en que estan previstes, inicialment, les eleccions municipals. Oriol López, d'ERC, va explicar que "estem d'acord en que sigui un espai per tothom però no en gastar tants diners". En aquesta línia, Noemí Fernàndez, d'ICV-EUiA, assegurava que "se'ns presenta un projecte impossible d'assumir" i afegia: "En la situació actual cal prioritzar i aquest projecte ara és inviable". Així, el seu company de partit, Antonio López, afegia: "Hi ha altres barris que també tenen necessitats". D'altra banda, Susana Calvo, del PP, afirmava que "el projecte és impressionant, donaria molta vida a la ciutat, però no és el moment, crec que els ciutadans entendran que aquest projecte es retardi" i "hem de cuidar els parcs i les butxaques dels ciutadans". Finalment, Feliu Guillaumes, membre de l'equip de Govern i portaveu de CiU, va explicar als presents que "són molts diners, és veritat, però no és una obra normal, serà el parc central de Mollet".

 

Edicions locals