L’ampliació del cementiri es podria realitzar en sis fases segons la demanda

El projecte contempla la creació d’uns 2.000 nínxols, però aquests es podrien construir per fases sempre que n’hi haguessin disponibles 150

El ple del mes de febrer aprovava ahir l'estudi de viabilitat, de l'avantprojecte i les clàusules administratives del contracte de concessió de l'obra d'ampliació del cementiri municipal. En aquest sentit, la regidora - coordinadora de l'àrea de Serveis Territorials, Ester Safont, va explicar que "l'ampliació del cementiri es farà pel vessant nord" i va explicar que es crearan 2.082 nínxols i una zona d'accés pel sector oest. Així, el projecte es podria realitzar en sis fases. "Es pot fer per fases però sempre hi ha d'haver disponibles 150 nínxols", explicava Safont i afegia: "Per tant, es podrà construir segons la demanda". En aquest sentit, Feliu Guillaumes, membre de l'equip de Govern i portaveu de CiU, va explicar que "aquest és un dia important per CiU, aquesta obra prova que el govern funciona bé" i afegia: "Insistim en l'aspecte humà, cal preservar un cementeri que es pugui arribar a peu".

D'altra banda, el ple també va aprovar el contracte de gestió del servei públic municipal d'incineració. Així, el contracte ha estat adjudicat a Monserdà Serveis Funeraris. L'empresa va ser l'única que es va presentar al concurs i, a més, millorava les condicions. Així, segons Safont, Monserdà augmenta fins a un 5% el cànon que s'haurà d'entregar a l'Ajuntament un cop hi hagin beneficis i rebaixava la concessió de 40 a 38 anys, així com d'altres millores tècniques.

 

Edicions locals