L’Ajuntament presenta 32 projectes al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local

Mollet disposarà enguany de 5,6 milions d’euros per afavorir l’ocupació. El 20% del pressupost es destinarà a despesa social

Mollet ha presentat, en total, 32 projectes al Fons Estats per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Així ho ha confirmat el consistori aquesta setmana. En total, dels 5,6 milions d'euros que rebrà la ciutat, més de la meitat dels diners (un 58%) es destinaran a projectes relacionats amb la sostenibilitat ambiental i l'eficiència energètica. Entre aquests projectes destaca l'adequació de l'accés de la planta baixa a la primera planta de La Marineta, la instal·lació d'una pèrgola fotovoltaica a l'avinguda Can Magarola, la millora de l'enllumenat públic i les inversions als centres educatius.

L'Ajuntament, a més, ha explicat que un 22% del pressupost s'invertirà en l'àmbit de la sostenibilitat en les noves tecnologies, on es contemplen aquells programes relacionats amb l'aplicació de la Llei d'accés electrònic de la ciutadania als serveis públics, i aquells destinats a la millora de l'eficàcia i eficiència de l'administració. D'altra banda, el 20% restant anirà destinat a despesa social, especialment en ajudes a persones en situació de dependència i en d'altres projectes de caràcter social i educatiu.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, assegura que la previsió que s'ha fet des del consistori és que aquests projectes donin feina, inicialment, a unes 200 persones. Així mateix, de la trentena de projectes presentats, l'Ajuntament n'ha adjudicat onze, nou dels quals han estat a empreses de la ciutat. Les obres s'iniciaran en funció dels projectes i l'adjudicació d'aquests, excepte aquells relacionats amb els centres educatius, que es portaran a terme durant els mesos d'estiu.

 

Edicions locals