Es cuinen al voltant de 7500 calçots per celebrar la cinquena edició de la Calçotada de Gallecs

Al dinar d’aquesta edició van participar aproximadament 450 persones entre petits i grans

Diumenge es va celebrar la cinquena edició de la ja tradicional calçotada popular a Gallecs. Tot i que en un principi es va pensar en cuinar uns 7000 calçots, finalment es va decidir d'augmentar el nombre fins a arribar als 7500 ja que "la xifra d'assistents s'ha estirat al màxim però sempre intentant no fer-la massiva", explica una de les membres de l'Associació de Pagesos, Marina Duñach. I és que es van arribar a vendre al voltant de 450 tiquets entre petits i grans. "L'objectiu primordial d'aquest dinar popular és donar a conèixer els productes de Gallecs i, en segon lloc, compartir amb la gent el paisatge i l'entorn de l'espai rural de Gallecs, especialment avui que ens acompanya un sol preciós i que, per tant, el clima ens afavoreix", afegeix Duñach, que es va mostrar molt satisfeta amb l'acollida d'aquesta edició.

Els assistents a aquest dinar popular, organitzat amb la col·laboració de l'Associació Agroecològica de Gallecs, l'Agrobotiga, Slow Food, l'Associació de Pagesos i l'Ajuntament de Mollet, van poder de gaudir dels productes de Gallecs com la mongeta de ganxet, la botifarra crua negra, el pa de Gallecs, la mistela i la coca de Sant Galdric, a més dels esperats calçots i la seva salsa d'acompanyament.

 

 

Edicions locals