Emfo realitza un curs per buscar feina mitjançant les noves tecnologies

El programa ‘[email protected] amb les TIC’ dóna eines als participants per trobar feina per internet

Més d'un centenar de persones ja han participat en el nou programa d'Emfo, titulat ‘[email protected] amb les TIC', dedicat a la recerca de feina mitjançant les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). En aquest sentit, aquesta acció formativa, que es va iniciar al gener, té com a objectiu donar eines a les persones aturades entorn les noves tecnologies i fomentar en el territori la societat del coneixement. "Aquest és un projecte liderat per l'Ajuntament de Mollet, que sempre estem atents a iniciatives que puguin afavorir la recerca d'un treball", explica l'alcalde Josep Monràs, i afegeix: "La nostra intenció és que, fins al juny, passin un mínim de 300 persones per aquests tallers".

I és que apropar el món de les noves tecnologies a aquelles persones que es troben en l'atur és un dels eixos d'aquesta iniciativa. Així, segons Nadia Luis, dinamitzadora de la càpsula de recerca de feina, es va "detectar que hi havia gent que no utilitzava l'ordinador com a eina per buscar feina" i per això es va crear aquest curs per "mostrar els recursos que hi ha a la xarxa". La iniciativa, però, no només va adreçada a aquelles persones que estan en atur, sinó també als emprenedors. I és que el programa també busca la inclusió social i l'apropament de les TIC als nous emprenedors com a eina d'inserció laboral. Segons Maite Jiménez, dinamitzadora de la càpsula d'emprenedors, en aquest taller es "mostren les eines que poden ajudar als participants a crear una empresa, aquelles que tenen a l'abast".

El programa s'adreça al set municipis de l'Antena de Mollet i de Parets, i està inclòs en el Pacte Territorial per a l'Ocupació del Vallès Oriental. Segons l'alcalde, la iniciativa compta amb la col·laboració del Fons Social Europeu i la Generalitat de Catalunya.

 

Edicions locals