La guanyadora del premi Jordi Solé Tura explica la seva tesi a Can Borrell

Djauida Moualhi va mostrar als presents els obstacles a la integració que pateixen les dones magrebines, en va posar exemples i va remarcar que “cal que desapareguin els tòpics”

La guanyadora del premi Jordi Solé Tura, Djauida Moualhi, explicava, ahir a la tarda, la tesi amb la que va guanyar el certamen, titulada "Les immigrants magrebines a Espanya i Itàlia". En aquest sentit, Moualhi afirma que "és complicat dir si hi ha integració o no perquè aquest és un procés que comença però que potser no té fi". A més, la conferenciat va mostrar com "integració" és un "concepte sense un significat concret, que cada u adapta". És per això que Moualhi va mostrar la necessitat de preguntar-se com viu l'immigrant aquesta integració, ja que aquest és "un procés invisible" i cal "veure la lluita quotidiana" que porten a terme dia a dia. A més, la guanyadora del premi Jordi Solé Tura també va mostrar la necessitat de "mirar més cap endins i deixar de banda les visions estereotipades" que hi ha en l'actualitat entorn aquest col·lectiu. I és que l'existència d'aquests perjudicis, l'augment de dones immigrants i el desconeixement de la situació real van ser alguns dels motius que van portar a Djauida Moualhi a treballar en aquesta tesi.

D'altra banda, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Assumpta Pastor, va remarcar la coincidència d'aquesta xerrada dins els actes del Dia Internacional de la Dona i va destacar algunes fonts de desigualtat, com ara el repartiment de les tasques de la llar o la desigualtat salarial. Així mateix, el regidor de Nova Ciutadania, Antonio Felices, va assegurar que "aquesta tesis llança una llança per trencar amb els tòpics".

 

Edicions locals