La pau, el diàleg i la convivència, protagonistes del Consell dels Infants

Els diferents representants de les escoles molletanes van compartir les seves propostes i les seves inquietuds amb l’alcalde i els portaveus dels diferents partits

La pau, el diàleg i la convivència van ser els temes cabdals del Consell dels Infants que es va celebrar aquest diumenge. Aquest és el quart any que es porta a terme aquesta activitat on han participat 23 nens i nenes de sisè de primària de totes les escoles de la ciutat, i que han esdevingut els 23 regidors d'enguany. Així, els 23 petits regidors han descobert al llarg d'aquests dies com funciona el consistori local i han conegut de més a prop la feina que desenvolupen els polítics i tècnics que hi treballen. Durant la primera sessió de treball a l'Ajuntament, els infants van parlar entorn la Pau i la resolució de conflictes. És per això que els infants van realitzar diverses trobades amb els responsables del Servei de Mediació de l'Ajuntament, el Servei de Mediació de l'Institut Vicenç Plantada i el Servei de Mediació i Atenció a la Víctima de la Policia Municipal.

D'aquesta manera, en relació al tema de la pau, el diàleg i la convivència, els nens i nenes del Consell han realitzat una sèrie de demandes com ara posar en funcionament a les escoles un servei de mediació i una bústia de suggeriments i problemes relacionats amb situacions de conflicte, crear un seguit d'accions per tal de difondre els valors de la convivència entre petits i grans com, per exemple, tallers i xerrades als centre cívics i residències de la ciutat, objectes de merchandising, etc. i, finalment, organitzar una festa a la ciutat durant un cap de setmana dedicada a la Pau, que contingui tant una vessant lúdica amb jocs i tallers, com una vessant vivencial i de coneixença de les diferents cultures mitjançant exposicions, intercanvi d'aliments, etc. Al ple, els 23 regidors també van abordar les seves preocupacions pel que fa a diferents aspectes de la ciutat com la neteja i la imatge de la ciutat, una millor mobilitat dins la ciutat, la prevenció de les actituds incíviques mitjançant la conscienciació i el foment de l'esport i de les activitats per als nens i nenes de la ciutat.

L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, i els portaveus dels diferents grups polítics de la ciutat van elogiar la labor dels membres del Consell d'Infants i els van animar a continuar amb aquesta dinàmica. Així mateix, l'alcalde es va comprometre a tenir en compte i a dur a terme les diferents propostes realitzades pels infants.

 

 

Edicions locals