ERC demana al consistori que cedeixi els espais municipals necessaris per la consulta del 25-A

La moció d’urgència presentada pel grup republicà al ple de dimecres no es va debatre ja que PSC i PP van votar en contra de la urgència de la demanda

ERC presentava, aquest dimecres al ple municipal, una moció d'urgència per demanar al consistori que cedís "els espais municipals necessaris per tal de realitzar la consulta del 25 d'abril". La secció local del partit assegura que "les consultes ciutadanes organitzades per la societat civil són no vinculants i no oficials però compleixen la legalitat vigent" i que "els ciutadans i les entitats han de poder fer ús de les instal·lacions municipals per tal de celebrar les seves activitats, i no deixar aquests espais sense una justa justificació seria un mal precedent a Mollet del Vallès i una vulneració de drets elementals de ciutadans i entitats". Així mateix, ERC es recolza en el fet que altres municipis si han cedit espais per a la consulta entorn la independència de Catalunya, com ara Granollers.

Tot i això, la moció no es va passar a debatre ja que PSC i PP van votar en contra de la urgència de la proposta. ERC explicava, en aquell moment, que la demanda s'havia fet com a moció d'urgència perquè "fins al darrer moment s'ha estat intentant negociar". Els representants d'ICV-EUiA i CiU es van mostrar a favor de la cessió, i el PP es va mostrar en contra de la consulta. Finalment, el PSC va explicar que no hi veien la urgència quan aquesta consulta ja fa sis mesos que es sabia.

 

Edicions locals