El ple dóna veu a Mollet amb Cuba

La moció presentada per CiU sobre la situació dels presos polítics a Cuba va prosperar, tot i que l’entitat Mollet amb Cuba es va mostrar contraria ja que considera que aquesta moció és una “intromissió

Una proposta d'acord sobre la situació dels presos polítics a Cuba va ser l'espurna que va encendre ahir el ple municipal. I és que, després de força temps, una entitat va tenir veu en el ple. Va ser el cas de Mollet amb Cuba, que es va mostrar contraria a la proposta presentada per CiU, que va ser emesa per la Unió Europea. En aquest sentit, Mollet amb Cuba va explicar que aquesta moció era una "intromissió en els afers interns de Cuba", i va assegurar que lamenten la mort d'Orlando Zapata però que aquest era "un pres comú que al final de la seva trajectòria va adoptar un perfil polític". Segons Mollet amb Cuba, Zapata va ser atès en tot moment pels serveis mèdics i va tenir un tractament acurat.

El portaveu de CiU, Feliu Guillaumes, es va mostrar contrari a l'opinió de Mollet amb Cuba. "Si ens hem de posar en els afers interns de Cuba per defensar els drets humans ho farem", va remarcar Guillaumes, que va assegurar que "els presos comuns també tenen dret a la vida", unes afirmacions que van estar recolzades pels membres del PP. Per la seva part, Antonio López, regidor d'EUiA, va presentar una esmena a la totalitat de la moció i va destacar que cal que la Unió Europea es comprometi a un diàleg amb Cuba. Així mateix, el grup d'ERC va anunciar que s'abstindria en el vot perquè "compartim algunes coses de la moció però no el to".

 

Edicions locals