La Mona, protagonista de la Pasqua

La Princesa Tiana, en Bob Esponja o els jugadors del FC Barcelona són alguns dels protagonistes de les mones de pasqua d’enguany. I és que, com mana la tradició, el padrí haurà de regalar dilluns al seu

La xocolata més dolça vesteix aquests dies els aparadors de les pastisseries de Mollet. Blanca o negra, amb un ou o amb una figura, les Mones de Pasqua guarneixen amb els seus millors colors a l'espera de que els padrins encarreguin un d'aquests deliciosos pastissos per a dilluns. I és que com mana la tradició els fillols rebran de la mà dels seus padrins un estimat pastís de xocolata amb un dels seus dibuixos o personatges preferits.

El tradicional ou de Pasqua s'ha vist relegat, els darrers anys, per escultures de personatges que representen les imatges preferides dels més petits. I és que mentre que hi ha figures que no passen de moda, n'hi d'altres que varien cada any. "Els protagonistes d'aquest any són, principalment, la kitty i els jugadors del FC Barcelona", apunten des de Forn de Pa i Pastisseria Gabà. Una afirmació amb la que coincideix el responsable de Pastisseria Giralt, que mostra com figures com en Bob Esponja o la Hanna Montana encara continuen força vigents. "En general, les figures més demanades són aquelles que surten per la televisió", apunten des d'aquesta pastisseria molletana. Així mateix, des de Pastisseries Lorena expliquen que "els nois demanen més el Bob Esponja i les noies la princesa Tiana, de la pel·lícula Tiana y el sapo". Però, el que no pot faltar mai en una mona és, segons Pastisseries Lorena "alguna cosa de xocolata, ja sigui l'ou o la figura, un pollet i les plomes", i afegeix: "La figura de plàstic es un element que s'ha anat incorporant en els darrers anys". I és que, en aquests dies, les fantasies dels més menuts es fan realitat.

Però, la figura principal del pastís no és l'única que ha patit una variació amb el pas del temps. Els ingredients que s'utilitzen per portar a terme les mones també han patit alguns canvis. "Les mones que més es venen són les de nata i xocolata", apunten des de Forn de Pa i Pastisseria Galan. Així mateix, a Pastisseria Giralt mostren com "les mones de fruita i de mantega encara es continuen fent, tot i que també s'adquireixen mones amb varietats, com la nata o la trufa".

 

Edicions locals