L’església de Sant Vicenç, eix dels actes de la Setmana Santa

Dins el marc dels actes de la Setmana Santa, divendres va tenir lloc el Via Crucis, un dels actes religiosos més destacats dintre del Divendres Sant

Dins el marc dels actes de la Setmana Santa, divendres va tenir lloc el Via Crucis, un dels actes religiosos més destacats dintre del Divendres Sant. L'encarregada d'acollir a totes aquelles persones que van voler assistir a aquest esdeveniment va se un cop més l'església parroquial de Sant Vicenç. La celebració del Via Crucis té com a centre principal la creu, d'aquí el seu nom, i es compon per catorze estacions diferents que recorden les diferents etapes des de que Jesús va ser condemnat a mort fins al moment en que dipositen el seu cos mort al sepulcre. Així, en el Via Crucis es recorren estacions com Jesús carrega la creu, Jesús es troba amb la seva Mare en el camí del calvari, Simó de Cireneu ajuda a Jesús a portar la creu, Jesús consola les dones que han vingut de Jerusalem i ploren per ell, Jesús és clavat a la creu o Jesús mor a la creu, entre d'altres.

Aquestes catorze estacions no només volen ser un record de la història de Jesús sinó que també volen que es vegi reflectida en elles la societat actual amb les seves caigudes, els seus crucificats pels problemes del dia a dia, etc. La celebració va finalitzar amb una besada als peus de Crist.

 

Edicions locals