La Tresoreria de la Seguretat Social tindrà un nou edifici al 2013

El nou equipament tindrà una planta baixa, tres plantes superiors i dues plantes subterrànies. La Tresoreria de la Seguretat Social té previst adjudicar aquest any les obres

Mollet tindrà una oficina integral de la Tresoreria de la Seguretat Social al 2013. Així s'anunciava aquesta setmana en una roda de premsa, on, el Francisco Javier Aibar, director general de Tresoreria de la Seguretat Social, explicava que "esperem enguany poder adjudicar les obres, unes obres que estarien enllestides en dos anys i que tenen un cost de 13,8 milions d'euros". Segons Aibar, en el nou edifici es concentraran els diferents serveis, ja que en aquest espai es centralitzaran els tràmits de l'Institut Nacional de la Seguretat Social i de la Tresoreria General. D'aquesta manera, Aibar afirma que la nova oficina facilitarà la informació, serà més efectiva i farà reduir els temps d'espera.

El solar on s'ubicarà aquest nou equipament, situat al carrer Gaietà Ventalló, compta amb 780 metres quadrats, però, segons va explicar Aibar, "un cop constuit l'edifici hi haurà 3.738 metres quadrats, dels quals uns 2.400 s'utilitzaran per atenció al públic i administració, i la resta com a garatge i arxiu". El nou edifici, a més, comptarà amb un jardí vertical a la teulada i respectarà l'entorn del casc antic de la ciutat, espai on estarà ubicat aquest nou equipament.

D'altra banda, la nova oficina integral tindrà una àrea d'influència de dotze municipis: Mollet, Parets, La Llagosta, Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost, Montmeló, Montornès, Vilanova, Vallromanes, Lliçà d'Amunt i Lliçà de Vall. Així, segons dades de la direcció general de la Tresoreria de la Seguretat Social, la nova oficina donarà servei a 4.400 empreses, 50.700 treballadors, 23.300 pensionistes i 150.000 persones. En aquest sentit, Aibar va explicar que "està previst que l'oficina atengui unes 200 persones cada dia". A més, per poder dur a terme aquesta feina, el nou edifici comptarà amb 53 funcionaris, gairebé el doble dels actuals. "El nou edifici generarà ocupació i proximitat", assegurava l'alcalde Josep Monràs.

 

Edicions locals