Llorca reuneix la seva millor poesia a ‘Les places d’Ulises’

“En aquest nou treball el lector trobarà la meva poesia reunida des del primer llibre publicat l’any 1984, quan era més jove, fins al 2008”, explicava Vicenç Llorca ahir a la nit durant la presentació d’

L'any 1984, un jove Vicenç Llorca publicava les seves primeres poesies. Ara, 26 anys després, Llorca presenta una obra que recull les poesies publicades en els vuit llibres editats així com "una selecció de poemes que no van entrar en els llibres centrals", explica l'autor. I és que Llorca va decidir tirar endavant aquesta publicació perquè "d'alguna manera la poesia mai es reedita, i aquesta era una manera de fer-ho" i afegeix: "A més, alguns dels primers llibres són difícils de trobar". Llorca defineix la seva poesia com "humanista" i assegura que "tracta temes que ens afecten a tots". Tot i això, un dels seus temes més recurrents ha estat l'amor, amor cap a la parella, cap al planeta, cap a d'altres persones... "La meva poesia intenta ser comunicativa, no a banda del món, sinó del món", afirma Llorca.

Precisament, ahir a la nit, Llorca presentava aquesta obra a la Llibreria l'Illa, on va parlar d'aquest recull de poesia i de la seva trajectòria. "En el llibre es veu la unitat de la meva obra, la evolució". I és que en el volum es poden apreciar més de 300 poemes d'aquest autor, així com una introducció i els pròlegs originals.

 

Edicions locals