Emfo aconsegueix inserir unes 350 persones al 2009

Mentre que l’any 2008, l’empresa municipal va realitzar vuit cursos, l’any passat l’entitat en va fer 26, augmentant un 225% el nombre de tallers i gairebé triplicant el nombre d’alumnes

Emfo va realitzar 26 cursos de formació en l'any passat, un 225% més que en el 2008. Així es desprèn de la memòria que l'empresa municipal ha presentat aquesta setmana. Tot i això, la gerent d'Emfo, Maria Nadal Sau, explica que "en la línia de formació s'han fet més cursos però de menys durada". Així, al 2009, 488 alumnes en situació d'atur van passar per les instal·lacions d'aquesta empresa per l'ocupació per millorar la seva formació. "Hem augmentat substancialment la formació, l'administració autonòmica i de l'estat han augmentat els fons destinats a la formació però la capacitat d'Emfo per poder fer aquests cursos està finançada en part per l'Ajuntament", destacava l'alcalde Josep Monràs.

A aquesta xifra significativa, cal sumar les 360 persones que Emfo va inserir al 2009. "La tasca d'Emfo és important, les xifres de la memòria així ho recullen, malgrat la situació actual hem continuat inserint persones i sent una eina útil", explica la gerent d'Emfo, Maria Nadal Sau. En aquest sentit, Sau apunta a que "hem deixat de tenir ofertes en el món de la indústria, però en trobem en el sector serveis i en el que anomenem backoffice". Així, la gerent d'Emfo remarca el fet de que, tot i que el nombre de persones inserides ha baixat un 15% respecte el 2008, és una data positiva en la situació actual. Tot i això, en el primer trimestre de 2010, l'empresa ja ha inserit 96 persones en el mercat laborat, 48 d'elles fruit de la creació de noves empreses.

D'altra banda, Emfo va ajudar a constituir al 2009 64 noves empreses, un 36% més que al 2008, i va atendre un 155% més de nous emprenedors respecte les xifres d'un any abans. A més, segons dades de l'entitat, tres de cada quatre empreses creades al 2008 continuen obertes.

 

Edicions locals