Homenatge a Miguel Hernández en el marc de l’aniversari de la proclamació de la Segona República

L’acte, organitzat per ICV-EUiA, va comptar amb la presència d’entitats i ciutadans. La portaveu de l’agrupació va assegurar que “ens agrairia que l’acte tingués el suport de tots, o gran part, dels grups

ICV-EUiA, conjuntament amb d'altres associacions i ciutadans, va organitzar, dimecres a la tarda, un acte d'homenatge popular a la Segona República, unint-se, a la vegada, a la celebració del centenari del naixement d'un poeta de la República, Miguel Hernández. En aquest sentit, durant l'acte es va recordar la figura de persones que van estar estretament relacionades amb la República. La portaveu de ICV-EUiA, Noemí Fernàndez, va assegurar que "ens agrairia que l'acte tingués el suport de tots, o gran part, dels grups municipals". Tot i això, Fernàndez va explicar que "continuarem venint i reivindicant els valors de la República".

Així mateix, els participants en l'acte van llegir un manifest, on afirmen que "malgrat la brevetat de la seva vida, la II República va desenvolupar una gran tasca en molts camps de la vida pública, situant a l'Estat Espanyol en l'avantguarda social i cultural mundial". Així mateix, el manifest també assegura que "la República va impulsar la cultura en tots els àmbits de la creació artística, el debat intel·lectual i la vida universitària, el nom de la II República anirà sempre lligat a l'època de màxim esplendor cultural de l'Estat Espanyol en l'era moderna".

 

Edicions locals