Menys d’un 10% de la població amb dret a vot participa en la Consulta del 25A

Entre els votants, un 90% va votar a favor de que la nació catalana esdevingui un estat independent, mentre que un 7,4% es va mostrar contrari

Diumenge, els molletans tenien l'opció de participar en la consulta organitzada per Mollet Decideix amb l'objectiu de conèixer si la població està a favor d'una Catalunya independent. La majoria dels 3.211 votants es va mostrar favorable a aquesta opció, un 90,1%, davant els 239 vots negatius, els 76 vots en blanc i els 3 vots nul. Tot i això, la consulta no va mobilitzar ni el 10% de la població amb dret a vot (majors de 16 anys i empadronats a la ciutat). Així, la gran part dels votants d'aquesta consulta eren persones majors d'edat (3.078 vots), mentre que van ser 70 les persones d'entre 16 i 18 anys que van acudir a les urnes i 63 les persones estrangeres. Finalment, en la participació per barris es va imposar la zona centre amb 1634 vots seguida per la participació de la zona nord amb 1200 vots i de la zona sud amb 377 vots.

I és que de fet a les 14 hores la participació es trobava situada en un 3%, sense tenir en compte el vot anticipat. La jornada electoral es va iniciar amb normalitat a les nou del matí i va trancòrrer de forma cívica i sense incidents fins al final. "Estem molts contents amb la forma en com ha transcorregut la jornada d'avui, tot ha funcionat perfectament i, sobretot, democràticament", explica Josep Cot, membre de Mollet Decideix. "El "sí" ha superat els vots que van rebre els partits de Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya en les passades eleccions a la ciutat de Mollet, ara cal reflexionar sobre tot plegat però en general, estem molts satisfets", afegeix Cot.

Jordi Portabella visita la ciutat durant les consultes del 25 d'abril

Diumenge el portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, va visitar la ciutat dins d'un recorregut pels municipis del Vallès Oriental on es va realitzar la consulta per la independència de Catalunya. Així el també membre de l'Executiva i la Permanent Nacional va acompanyar el regidor d'ERC a Mollet, Oriol López, durant el moment en que aquest va exercir el seu dret a vot en una de les taules situades a la seu electoral de la Sala Fiveller. "Més que mai estem veient que a partir de l'organització de la ciutadania i a partir de la consulta ciutadana com realment estem capacitats per a decidir què és el que volem ser; totes aquelles utopies de que es podia arribar a un acord amb el conjunt de l'estat poc a poc han anat quedant aparcades fruit de la tossuda realitat", explica Jordi Portabella. "Aquesta consulta ciutadana és un pas endavant per la autoconfiança i per la capacitat d'organitzar-nos per a fer un referèndum a tota la nació; a més la consulta incorpora un altre criteri fonamental: el pas de la democràcia representativa a la democràcia participativa", afegia Portabella.

Per la seva banda, el regidor d'ERC a Mollet, Oriol López, va donar l'enhorabona a totes aquelles persones que van fer possible que els molletans poguessin exercir el seu dret a vot. "Està clar que els partits no només hauran de tenir en compte els resultats sinó també la feina que estan fent milers i milers de persones i a Mollet del Vallès centenars de persones perquè avui puguin haver dotze taules", explica López.

 

 

Edicions locals