Mollet acull una nova edició de l'Aplec de la Sardana

Més de 200 persones de la ciutat i de les rodalies es van apropar per gaudir del ball de la sardana i de la música a càrrec de les cobles de la Jovenívola i de la Mil·lenària

La sardana, el ball tradicional de Catalunya, va ser la gran protagonista d'aquest cap de setmana. I és que dissabte Mollet va acollir el 68è Aplec de la Sardana, organitzat per Tradicions i Costums. Així, més de 200 persones de la ciutat i de les rodalies es van apropar per gaudir del ball de la sardana i de la música a càrrec de les cobles de la Jovenívola i de la Mil·lenària, ambdues de Sabadell. Tot i això, les dificultats ocasionades per la pluja i el mal temps van obligar a traslladar l'emplaçament de l'esdeveniment del parc de Can Mulà a la carpa situada al costat del Pavelló de Riera Seca. "Tot i les complicacions ocasionades per la pluja i que, a més, avui és festiu, s'ha apropat força gent a l'acte", explica el president de Tradicions i Costums, Jaume Bosch.

De la sessió del matí van destacar l'estrena de "Victòria", una sardana del mestre Jaume Boix i Pujol, i el ja tradicional concurs de colles improvisades, en el que van participar una dotzena de grups. Les guanyadores del concurs van ser la colla Rumanina de Barcelona amb 92 punts, la colla Sempre d'arreu amb 86 punts i la colla dels Eixerits d'arreu amb 85 punts. També va destacar el premi a la colla infantil Ciutat Reial, formada per cinc components que es van dur un premi cadascun. Durant al sessió de la tarda van destacar les nombroses peces que es van dedicar a la ciutat com "Per Mollet", del mestre Ramon Vilà i Ferrer o "Mollet 2010", del mestre Jaume Cristau i Brunet.

 

Edicions locals