Ofrena floral en record a totes les víctimes dels camps de concentració

L’Ajuntament de Mollet i l’Associació Amical Mauthausen realitzen anualment aquest acte al monument molletà a les persones assassinades als camps nazis

Un acte simbòlic però molt emotiu recordava aquest dimecres les víctimes del camps de concentració. I és que anualment l'Ajuntament de Mollet i l'Associació Amical Mauthausen fan una ofrena floral al monument molletà que recorda a les persones assassinades als camps nazis, un acte que a la vegada commemora el 65è aniversari de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen. En aquest acte, a més, es recorden especialment els quatre molletans que van perdre la vida en aquest camp de concentració: Vicenç Bach, Pere Cuyàs, Joan Molins i Joan Tura.

Durant l'acte, la presidenta d'Amical Mauthausen, Pilar Molin, va assegurar que "és un dia difícil", en el que sempre té "tristor i impotència" tot i que es repeteixi cada any. En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde, Josep Garzón, va afirmar que "un poble no té futur si no té passat, tot i que aquest sigui dolorós".

 

Edicions locals