EUiA organitza un acte per commemorar el centenari del naixement de Miguel Hernández

El grup molletà va comptar amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Estudis Marxistes, l’Associació Cultural local Set Plomes, la Xarxa Poètica i l’Ajuntament de Mollet per poder dur

La poesia va ser la gran protagonista de divendres al Centre Cultural la Marineta. I és que el grup molletà d'Esquerra Unida i Alternativa, amb la col·laboració de l'Associació Catalana d'Estudis Marxistes, l'Associació Cultural Set Plomes, la Xarxa Poètica i l'Ajuntament de Mollet, va organitzar un acte en commemoració del centenari del naixement del poeta Miguel Hernández, defensor de la Segona República durant la Guerra Civil espanyola. L'acte es va iniciar amb la projecció d'un vídeo que reflectia imatges sobre la vida i l'obra del poeta homenatjat i, a continuació, es va realitzar una lectura de textos de Miguel Hernández a càrrec de Rubén i Àngel Pla. El moment més emotiu de l'acte va tenir lloc durant l'adaptació musical d'alguns dels poemes de Miguel Hernández; en destaca especialment "Llegó con tres heridas", cançó que va aconseguir motivar el públic assistent que omplia la sala. Finalment, l'acte va concloure amb la lectura d'alguns poemes de Miguel Hernández per part de diferents membres del Niu d'Art Poètic de Parets, l'Associació Cultural 7 plomes de Mollet i la Xarxa poètica.

"Des de EUiA hem dut a terme tres iniciatives per homenatjar la figura de Miguel Hernández en aquest centenari del seu naixement", explica Antonio López, regidor d'ICV-EUiA a Mollet, "la primera d'elles ha estat presentar una moció al ple de l'Ajuntament perquè es dediqui un espai amb el nom del poeta i per a que es demani l'anul·lació del seu judici, la segona va tenir lloc durant l'acte per celebrar la II República i, finalment, l'acte d'avui". "Miguel Hernández és conegut com el poeta del poble i creiem que es mereix aquest reconeixement per part del poble de Mollet", afegeix Antonio López.

 

Edicions locals