El conseller Joan Saura inaugura la trobada d’escoles de bombers d’Europa a l’ISPC

Durant la seva visita, el conseller Saura va inaugurar el Centre de Coneixement de la Seguretat, un espai referent amb 30.000 documents sobre seguretat integral

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) acull aquests dies una trobada de les escoles de bombers d'Europa, on els participants intercanviaran "experiències i projectes en matèria de formació dels països membres", apunten des de la conselleria d'Interior. I és que precisament el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inaugurava ahir al matí les jornades de l'Assemblea General de la European Fire Service Colleges Association (EFSCA), que aplega les escoles de bombers de 30 països europeus. En aquest sentit, Saura ha destacat el tema central de la trobada d'enguany: crear una xarxa interactiva virtual entre els diferents centres de formació de bombers. Així mateix, el director de l'ISPC, Carlos Gonzàlez, ha assegurat que "malgrat que a Europa hi ha realitats diverses les problemàtiques a les que s'enfronten els bombers són semblants. Per això una bona coordinació transfronterera ens farà més eficaços i les noves tecnologies ben utilitzades ens ajudaran molt".

D'altra banda, durant la seva visita a l'ISPC, el conseller d'Interior va inaugurar el Centre de Coneixement de la Seguretat, un espai referent amb 30.000 documents sobre seguretat integral. Segons el conseller, aquest centre neix de la idea de modernització, de tranversalitat i d'integració que ja va motivar la transformació de les dues escoles de policia i de bombers en l'ISPC ara fa tres anys. D'aquesta manera, el nou centre té per objectiu afavorir la promoció de l'estudi i la recerca en l'àmbit de la seguretat i donar suport a les activitats de docència, aprenentatge i recerca de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i a la vegada, recollir, organitzar i difondre la informació bibliogràfica i documental relativa a la seguretat i posar-la a disposició dels seus usuaris.

Així mateix, Saura també va mantenir una reunió de treball a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Mollet durant la seva visita a la ciutat.

 

Edicions locals