Els Torrats aproven la proposta de l’Ajuntament i continuaran endavant amb la Festa Major

Tot i acceptar la proposta del consistori molletà, la colla dels Torrats afirmen que ‘aquest acord de mínims no serà vàlid per a la propera Festa Major’

La colla dels Torrats continuarà endavant amb la Festa Major d'estiu. Així ho van decidir en l'assemblea de dissabte, on els presents van acceptar "per aquest any" la proposta d'espais realitzada per l'Ajuntament, segons un comunicat emès per la colla. Tot i això, els Torrats asseguren que "aquest acord de mínims no serà vàlid per la propera Festa Major" i que aquesta proposta és el "primer pas cap a l'acompliment de totes les condicions que les Colles van plantejar a l'Ajuntament". En aquest sentit, els Torrats argumenten que "aquest acord marca un punt i a part en l'organització de la Festa Major, ja que és el primer cop que l'Ajuntament atorga, de forma explícita i per escrit, el pes que a les Colles de MiT els hi pertoca com a coorganitzadors de la Festa Major".

D'aquesta manera, segons els Torrats, la distribució dels espais i d'horaris pactada amb el consistori pels concerts ubicarà la festa de divendres a Can Mulà fins les 4 de la matinada, dissabte a Ca l'Estrada fins les 6 de la matinada, diumenge a Can Mulà fins les 2 de la matinada i després fins les 5 hores a Ca l'Estrada, dilluns a Can Mulà fins les 3 de la matinada i després "fer gresca fins una hora coherent en el mateix parc", i dimarts, envelat fins les 4 de la matinada. "L'Ajuntament al·lega que el concert de dissabte i el segon concert de diumenge no es poden ubicar a Can Mulà per problemes tècnics dels grups que venen a actuar - grups que han contractat sense consultar amb MiT - i assegura que de cara a l'any que ve les Colles tindran poder real de decisió sobre les activitats que es programin des del consistori", asseguren els torrats en el comunicat.

D'altra banda, la colla dels Morats també ha emès un comunicat on assegura que "respecta la decisió de la Colla dels Torrats en participar en la Festa Major d'enguany tot i no estar-hi d'acord perquè entenem que trenca amb l'acord" que van signar les dues colles a l'abril amb les peticions a l'Ajuntament i que "tot i anunciar la no participació a la Festa Major d'enguany, no tirem la tovallola per lluitar per una Festa Major al centre".

 

Edicions locals